boekhoudervoordebouw.nl

Wel of niet investeren?

Elke klant wil horen dat hij geen belasting hoeft te betalen. Daarom roepen boekhouders dat ze moeten investeren. Iedere investering verlaagt je winst. Over je winst betaal je belasting. Als je veel investeert is je winst minimaal en betaal je ook geen belasting.

Maar onnodige investeren om je winst te drukken is niet altijd verstandig. Wanneer je bijvoorbeeld binnenkort een huis wil kopen, wordt de hoogte van de winst van je onderneming gebruikt om je hypotheekbedrag te bepalen. Als je geen winst maakt, krijg je dus een minimaal hypotheekbedrag.

Bedenk dus altijd:
Heb ik een investering nodig, wordt mijn bedrijf er beter van en is een lage winst wel zo verstandig met het oog op mijn toekomst plannen?

Uiteraard kan investeren ook voordelen opleveren. Door een goede investering kan een bedrijf verder groeien doordat je in kan spelen op nieuwe behoeftes van de klant en een hogere productie kan behalen. En dan is er nog de investeringsaftrek. Om gebruik te kunnen maken van de Investeringsaftrek moet (in 2018) het totaalbedrag van de investeringen minimaal 2.301 euro bedragen en maximaal 314.673 euro. Van het totaalbedrag aan investeringen tussen 2.301 en 56.642 euro mag je 28% van het totaal ge├»nvesteerde bedrag van je winst aftrekken waardoor je dus minder belasting betaald