boekhoudervoordebouw.nl

Moet ik na drie jaar ineens heel veel belasting gaan betalen?

Deze vraag is ons al meerdere malen gesteld. Het is niet zo dat de Belastingdienst standaard na 3 jaar om de hoek komt kijken om je hele boekhouding door te spitten. De Belastingdienst voert steekproefsgewijs wel eens een controle uit, maar als jouw boekhouding op orde is hoef je je hier helemaal geen zorgen over te maken! Het is dan ook niet zo dat je na drie jaar ineens veel meer belasting moet gaan betalen.
Wel is het zo dat het startersaftrek komt te vervallen na drie jaar. De startersaftrek is een belastingvoordeel voor beginnende ondernemer. Het is een aftrekpost waarmee je je winst verlaagt waardoor je minder belasting hoeft te betalen. De startersaftrek bedraagt in 2017 E 2123;
Om even terug te komen op de vraag of je na drie jaar meer belasting moet gaan betalen is het antwoord dus ja. Je winst mag niet meer met E 2123; worden verlaagd waardoor je over dit bedrag ook belasting moet gaan betalen. Het antwoord op de vraag of de Belastingdienst steevast na drie jaar een controle uit komt voeren is nee.
Toch is het voeren van een goede boekhouding van belang! Heb je hier hulp bij nodig dan staan wij uiteraard graag voor je klaar!