boekhoudervoordebouw.nl

Bespaar geld: Koop je auto privé en boek hem zakelijk

Als je een auto aanschaft zijn er twee keuzes. Het wordt je privé- eigendom of je boekt de auto zakelijk. Veel mensen denken dat wanneer jouw auto tot jouw privé eigendom behoort je er zakelijk geen voordeel mee kan behalen. Het tegendeel is echter waar en hier kan je veel geld mee besparen.

Als jouw auto tot jouw privé eigendom behoort kan je wel degelijk de kosten van het gereden aantal zakelijke kilometers zakelijk boeken. Op deze manier kan je profiteren van dubbele voordelen. Je betaald immers geen bijtelling, maar je kunt wel 19 cent per kilometer aftrekken van je winst waardoor je je winst kan verlagen en dus minder belasting betaald.

Voor de omzetbelasting kies je er dan voor om de auto zakelijk te verantwoorden. Het klinkt raar maar het houdt niks anders in dat je de BTW over de autokosten gedurende het jaar zakelijk aftrekt. Aan het eind van het jaar vindt er een correctie plaats over het privé gedeelte. Om het verschil tussen zakelijk en privé te berekenen moet je een kilometer registratie bij houden.

Hierin staan de gegevens per zakelijke rit zoals:

  • Datum
  • Begin- en eindstand kilometertellen
  • Adres begin- en eindpunt